Vägglöss kan bekämpas med värme

Vägglöss har blivit ett allt större problem i bostäder men även offentliga anläggningar som vandrarhem och hotell och även båtar, tåg och flygplan.

Resistenta mot bekämpningsmedel

Vägglusen är ett djur som lever uteslutande på blod från människor eller djur. Oftast vilar de i skrymslen och vrår under dagen och kryper ut för att leta föda om natten. Lössen kan gå ned i dvala och vara utan föda i upp till ett år, vilket innebär att även byggnader som inte används frekvent kan vara infekterade med vägglöss.

Vanligtvis behandlas vägglöss med olika former av bekämpningsmedel men vissa stammar av vägglöss har utvecklat resistens mot flera sorters bekämpningsmedel.

Bekämpa vägglöss med värme

https://lus.se/cialis-sverige-pfz.html https://lus.se/viagra-apoteket-pfz.html

Vägglössen kan leva i temperaturer mellan 7 °C och upp till 45 °C och dör vid längre perioder med temperatur över 45 °C Detta innebär att värme hög värme kan vara ett effektivt och skonsamt sätt att bli av med ohyran. Både vägglössen och deras ägg dör av temperaturer över 45 °C.

Metoden att bekämpa vägglöss med värme går ut på att man med hjälp av speciella värmefläktar, avsedda för höga temperaturer, värmer upp hela det drabbade rummet till över 50 °C. Temperaturen på väggar och i utrymmen där lössen brukar trivas mäts för att säkerställa effekten. Om något område mot förmodan skulle missas är det enkelt att upprepa behandlingen då värmen inte skadar vare sig möbler eller elektronisk utrustning.V

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.